19.7.11

Disebabkan itu

"Ajis, bila lah kau nak kawen ni. Umur dah lebih 30." Tanya makcik Zainab. Susah hati orang tua itu melihat keadaan anak terunanya itu. Bukannya apa. Di usianya yang makin senja, teringin lah juga kan nak rasa kehadiran menantu, apatah lagi menimang cucu.

Ajis tersenyum. Dia bukannya tak kacak. Kewangan pun kukuh. Gadis? Ada sahaja yang cuba mendampinginya. Lawa-lawa semuanya. Tapi..

........................................

"Nita, tunggu lah aku kejap. Takkan nak balik sorang-sorang. Nanti ada pape jadi kat kau macam mana? Tak kawen aku kang. Mai sini aku teman kau balik k"

"Haha.. Lepak ahh Ajis. Kata je lah memang kau nak temankan aku balik pun kan" ;)

"Aku cuma risau kan kau.."

.......................................

"Hello.. Nita, kau kat mana?"

"Aku kat luar ni. On the way balik rumah. Dalam Cab ni."

"Sorang-sorang?"

"Yup."

"Bahaya lah."

"Dont worry lah Ajis. Aku kan dah besar" :)

'Tapi.. kalu awak tade, sape lagi saya nak kawen. Awak, cepat-cepat balik tau. Saya tunggu.'


......................................

"Surat khabar surat khabarrr...."

15 JAN. Pihak polis menemui mayat seorang gadis dalam lingkungan 20an di dalam sebuah teksi yang ditinggalkan. Tiada sebarang dokumen atau kad pengenalan yang ditemui. Kepada sesiapa yang kehilangan keluarga atau saudara-mara...............

......................................





6 comments:

Cikya said...

Isk, Nita ker yang mati tu??
kesian owh..
tapi that guy kena move on kot..
hurm~ ^^"

panda putih said...

omo, nita ke dlm teksi tu?

ShafiqIzwan said...

kalau yang meninggal tu nita, kesiannye kat ajis. ;((

nazrul Ozil said...

Hasil bedah siasat dan ujian DNA, ternyata tu nita T_T

Cik NurulZaty said...

:) just found ur blog ~ im zaty from 6k sktam..haha

:)

pnulis cerpen kah? nice sgt tlisan kamu. :)

nazrul Ozil said...

haha nice lah sngt. saja bosan2 ;)