30.4.11

Kisah Exam

Keluar awal dari dewan exam bagi budak-budak sains komp itu bukanlah dikira rare. Kitorang bukanlah bijak sangat mahupun maha pandai nak keluar setengah jam awal, sejam awal. Cuma sifat yang tertanam sejak sem 1 yang kitorang praktikkan, "Masa itu emas", kitorang amalkan dengan sebaik mungkin. Apa efisien dah abes jawap soalan mendagu tunggu lagi sejam ye dak? Prinsip "Hentam dan tembak-menembak" memang dah sebati dalam diri kitorang. So, lu orang jangan tak tahu kitorang cabut awal kadang-kadang bukan sebab dapat jawap. hahahaha.

Tapi, tepat jam 9 pagi kejap gi, segala-galanya akan berubah. Sebab?

Encik S : Untuk paper ni, saya taknak kamu keluar awal. Keluar setengah jam awal, markah kamu saya potong umpama sehari kamu ponteng kuliah. Keluar sejam awal, saya potong macam 2 hari kamu tuang kuliah. Saya buat semua ni sebab ada pensyarah lain kata soalan saya buat senang sangat. So, saya nak kamu buat exam sampai abes waktu ok? Baru nampak macam soalan saya susah.

Guwa kat belakang dah gusar-gusar. Member guwa ada yang resah, yang macam semacam pun ada. Ahh masak guwa, memang tido r dalam dewan kejap gi. hahahaha.

8 comments:

www.fierapirot.bolgspot.com said...

hehehehe...yela budak pandaila sngt keluar awal dari dewan exam...gudluck..=) singgah and follow u..=)

Biela Yusoff.. said...

hehehe..god luck..

nazrul Ozil said...

thnx korang =)

panda putih said...

haha... encik S cool!

nazrul Ozil said...

@panda putih encik s akhirnya berkata sebentar td "kamu dah siap? bolehlah hantar" haha terbaekk.

iman musa said...

serius sengal giler

saiful aizat said...

last skali keluaq awai jugak. kahkahkah. aku dah siap conteng bagai dah tadi

waktu tasawur - "budak ddc dapat spot la siod." lagi takleh blah. hahahaha.

nazrul Ozil said...

@saiful aizat haha tahu. alah takpe lah sharing is caring ;)